Wibu-Systems maakt distributie van gebruikslicenties via de cloud mogelijk

Wibu-Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen en producten voor licentiebeheer van software, kondigt CodeMeter Cloud Lite aan. Met CodeMeter Cloud Lite kunnen software ontwikkelaars hun Software as a Service (SaaS) applicaties, standaard PC software of mobiele apps via de cloud beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inbreuk op het intellectueel eigendom. De server achter de cloud dienst koppelt rechtstreeks met CodeMeter License Central, een platform dat het aanmaken en distribueren van gebruiksrechten en het beheer van de licenties mogelijk maakt.

CodeMeter Cloud Lite wordt door Wibu-Systems rechtstreeks en via Independent Software Vendors (ISV’s) geleverd. De cloud dienst biedt ondersteuning voor onder meer de open standaard voor autorisatie (OAuth2) en de XML gebaseerde standaard voor autorisatie en authentificatie (SAML). Dit maakt het mogelijk de oplossing te integreren in Single-Sign-On oplossingen van derde partijen. CodeMeter Cloud Lite gebruikt dezelfde mechanismen als CodeMeter License Central en stemt zijn processen af op ofwel een cloud gebaseerde dan wel een on-premise licentie. Het licentiebeheersysteem kan worden geïntegreerd met SAP, Salesforce en andere ERP, CRM, en e-commerce toepassingen.

Het is ook mogelijk licenties van software voor mobiel gebruik op tablets en smartphones via CodeMeter Cloud Lite te registreren en beheren. Dit kan door de CodeMeter Cloud Lite te integreren in de app of door verbinding te leggen met een webservers waarop de oplossing wordt gehost. De oplossing kan onder meer via de SOAP en REST API’s worden gekoppeld aan applicaties. Dit maakt het mogelijk de cloud dienst te gebruiken op systemen waarvoor CodeMeter Runtime niet beschikbaar is of op bijvoorbeeld HTML5 applicaties met JavaScript of PHP applicaties op de server.

Lees ook
Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1