Zolder biedt mkb betaalbare en eenvoudige security-app

Zolder - Attic Banner 1
Security is bij mkb-bedrijven vaak het ondergeschoven kindje. Ze hebben er de mensen en het budget niet voor. Dat maakt deze doelgroep een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Voor de vier doorgewinterde cybersecurity-experts van start-up Zolder reden om Attic te introduceren. Deze eenvoudige, goedkope en toekomstbestendige app maakt mkb’ers die gebruikmaken van Microsoft 365 digitaal weerbaarder.
 
De meeste securityproducten zijn ontwikkeld voor bedrijven met meer dan duizend medewerkers. Nederland kent echter vooral mkb-organisaties. Voor deze grote markt zijn nauwelijks securityoplossingen beschikbaar. Zolder brengt daar verandering in met Attic. Dit zijn de kenmerken van de app die mkb’ers zullen aanspreken:
 
1. Geautomatiseerd
Voor veel mkb-ondernemers is cybersecurity te ingewikkeld, waardoor zij niet goed weten wat er precies fout kan gaan. Zij beschikken niet over het budget en de mensen voor een eigen securityafdeling. Het inschakelen van een externe dienstverlener is doorgaans te duur.
 
Attic is daarom ontwikkeld als een dienst die consultancy overbodig maakt. Het Attic-platform is gekoppeld aan de Microsoft 365-cloudomgeving van de mkb-ondernemer. Scripts controleren automatisch of de security-instellingen binnen de cloudomgeving correct zijn. In uitzonderlijke gevallen, zoals bij een security-incident, staan de cybersecurity-experts van Zolder klaar om te helpen.
 
2. Eenvoudig
Op het moment dat Attic een securityprobleem detecteert, ontvangt de klant een waarschuwing in begrijpelijke taal. De ondernemer begrijpt daardoor zelf wat er gebeurt.
 
Attic stelt ook verbeteringen voor. Denk hierbij aan het advies om bepaalde kwaadaardige apps uit te schakelen. Dankzij deze concrete handvatten kunnen mkb-ondernemingen zelf het probleem direct via hun smartphone oplossen en risicovol gedrag vermijden.
 
3. Snel handelen bij incidenten
Securitygebeurtenissen gebeuren vrijwel altijd onverwachts. In plaats van rapportages via een e-mail, zet Zolder een mobiele app in. Hiermee is het mogelijk om mkb'ers op elk moment van de dag snel te adviseren. Of de ondernemer nu achter zijn werkplek zit, in een vergaderzaal is, op het schoolplein staat of aan het sporten is.
 
4. Betaalbaar dankzij standaardisatie
Attic richt zich op mkb'ers die gebruikmaken van Microsoft 365. De kantoorsystemen van deze bedrijven zijn daardoor identiek, waardoor Zolder ze technisch gezien op dezelfde manier kan helpen. Dit maakt maatwerk overbodig en Attic uiterst schaalbaar.
 
Op het moment dat Zolder of anderen een nieuwe aanvalstactiek ontdekken, hoeft de start-up maar één oplossing te bouwen en deze beschikbaar te stellen voor alle gebruikers. Zolder kan zich daardoor vooral richten op de bedreigingen waartegen ze mkb'ers moeten beschermen.
 
5. Gebruikmakend van ingebouwde security
Microsoft heeft al een heleboel (gratis) securityfunctionaliteiten ingebouwd in Microsoft 365. Die zijn van hoge kwaliteit, maar niet altijd even eenvoudig in gebruik. Attic helpt mkb'ers met het eenvoudig aan- of uitzetten hiervan. Hierdoor behoren complexe securitytools en dure implementatietrajecten tot het verleden. Mkb-bedrijven maken slechts gebruik van de securityfeatures die al beschikbaar zijn, maar worden geholpen bij het goed inzetten hiervan.
 
6. Betrouwbaar
Het Attic-platform is gebouwd en wordt onderhouden door zeer ervaren Nederlandse softwarebouwers en ethical hackers. Onder meer Wesley Neelen en Rik van Duijn zijn in de afgelopen jaren bekende namen geworden in de internationale securityscene. Hun securitykennis en -inzichten worden wereldwijd gepubliceerd. Daarnaast geven zij lezingen op diverse nationale en internationale podia. 
 
Security verworden tot luchtbel
De start-up Zolder is opgericht door vier diehard cybersecurity-experts die jarenlang voor grotere securitybedrijven hebben gewerkt en zijn gespecialiseerd in cybersecurityonderzoek. De vier beschikken over specifieke vaardigheden op het gebied van hacken, malware, reverse engineering, data-analyse en ICT-beheer.
 
“Met behulp van onze mobiele app Attic kan vrijwel iedereen in een organisatie security-inzichten halen uit cloudfuncties”, zegt Rik van Duijn, ethical hacker bij Zolder. “We vertalen deze in een begrijpelijke structuur, geven adviezen hoe hiermee om te gaan en gebruikers kunnen deze met een druk op de knop toepasbaar maken. Hiermee willen we het probleem oplossen dat mkb'ers slecht beveiligd zijn. Sterker nog, we bieden ze een securityniveau dat vooralsnog alleen voor de hele grote bedrijven was weggelegd.”
 
Erik Remmelzwaal, Managing Director bij Zolder: “Mkb'ers volgen steeds minder goed wat security behelst. Dit staat in schril contrast met de aanbodzijde van security, waar een biljoen bedrijven producten op basis van superspecifieke features aan de man brengen. Dat werkt dus niet en daardoor is security niet alleen een bubbel maar ook nog eens een luchtbel. Bij Zolder willen we juist iets doen waar bedrijven buiten de bubbel daadwerkelijk iets aan hebben. Vooralsnog richten we ons op Microsoft, maar Attic zal snel hierna worden uitgebreid om meerdere bronnen te ondersteunen, van andere cloudleveranciers tot openbare bronnen.”
 
Verkrijgbaarheid
Attic is verkrijgbaar vanaf 20 euro per maand per onderneming. De security-app is te vinden in de appstores van Google en Apple. De app wordt in eerste instantie gelanceerd in Nederland, maar wordt op korte termijn ook uitgerold in het buitenland - te beginnen met Europa.
 
Kijk hier voor meer informatie over Attic.
Kijk hier voor meer informatie over Zolder.
Kijk hier voor de blogs van Zolder.
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

In de paper Artificial Intelligence in Cybersecurity lees je meer over onderwerpen als FraudGPT, ShadowAI, geavanceerde GenAI Phishing en het gebruik van deepfakes in social engineering tactieken.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1