Ruckus levert technologie Google Station WiFi-hotspots

De technologie van Ruckus Networks zal worden gebruikt in WiFi-hotspots van Google Station in India, Indonesië en Mexico. Als onderdeel van de overeenkomst zal Ruckus devices en technologie leveren, waarmee netwerken en infrastructuren van extreem hoge kwaliteit en betrouwbaarheid op de hotspots van Google Station worden gebruikt. Ruckus levert zijn virtuele SmartZone-controller, die een virtueel exemplaar van de SmartZone-controller kan beheren, evenals indoor en outdoor WiFi-access points.

Google Station is een snel, kwalitatief hoogstaand, openbaar WiFi-platform dat een eenvoudige set hulpmiddelen biedt om WiFi-hotspots op openbare plaatsen uit te rollen, zoals op drukke plaatsen als luchthavens, winkelcentra, universiteiten, spoorwegen en transferiums. Deze hotspots leveren krachtige WiFi dankzij de gepatenteerde adaptieve BeamFlex antennetechnologie van Ruckus. Deze zorgt voor betere verbindingsprestaties en bereik, betere signalen en maximale energie-efficiëntie.

“Het voorzien van Google Stations met Ruckus-technologieën is een belangrijke stap om de volgende miljard gebruikers te verbinden”, zegt David Shapiro, chief business officer van het Next Billion Users Initiative bij Google. “Ruckus-netwerken zijn eenvoudig te installeren en operationeel kostenefficiënt, waardoor we in no time up-and-running zijn. Sterker nog, hun robuuste WiFi-signaal zorgt voor een constante verbinding met de hotspots van Google Station, zodat gebruikers foto’s kunnen uploaden en downloaden, verkooppunten uitstekend kunnen beheren en constant online kunnen blijven.”

“We doen er alles aan om connectiviteit te bieden aan gebruikers over de hele wereld”, zegt Dan Rabinovitsj, President bij Ruckus Networks. “Onze samenwerking met Google Station stelt opkomende landen – van oost naar west – in staat om krachtige openbare WiFi-netwerken te implementeren. Ruckus streeft naar een betere kwaliteit van de dienstverlening, van installatie tot eindgebruikers, wat de algemene gebruikerservaring verbetert. Wij verheugen ons op deze voortdurende samenwerking met Google, waardoor meer connectiviteit wordt geboden aan opkomende landen.”