WatchGuard introduceert nieuwe snelle Firebox

WatchGuard Technologies introduceert een nieuwe Unified Threat Management (UTM)-appliance: de Firebox M270. Onafhankelijke testen door Miercom tonen aan dat de M270 bij gebruik van alle UTM-diensten de snelste entry-level rack-mounted appliance op de markt is.

De M270 vervangt de M200 als de kleinste rack-mounted Firebox van WatchGuard. Deze nieuwe Firebox beschikt over Intel Atom-processors met QuickAssist-technologie (QAT) die voor een fors hogere performance zorgen. Hierdoor draait de M270 probleemloos alle securitydiensten uit de Total Security Suite van WatchGuard. Dat zijn onder andere IntelligentAV, een op kunstmatige intelligentie gebaseerde antivirusservice die onderdeel is van de nieuwste versie van Fireware (12.2), en het in 2017 geïntroduceerde DNSWatch en Access Portal.

Net als alle andere WatchGuard-appliances is de M270 voorzien van WatchGuard Dimension. Deze oplossing biedt een scala aan bigdata- en rapportagetools voor het snel identificeren van belangrijke netwerkbedreigingen, securityproblemen en trends. Zo kunnen gebruikers direct preventieve of corrigerende maatregelen treffen. Voorgedefinieerde rapportages voor HIPAA- en PCI-compliance zijn hierbij inbegrepen.

Getest door Miercom

Miercom, een toonaangevend en onafhankelijk netwerktest- en certificeringslab, bevestigt dat de M270 de snelste entry-level rack-mounted appliance is tijdens volledig gebruik van UTM-diensten. Dit geldt zowel voor versleuteld als onversleuteld verkeer. Gebruikers kunnen er dus op vertrouwen dat ze niet hoeven te kiezen tussen snelheid en security van enterpriseniveau.

Voor de vergelijking met concurrerende producten selecteerde Miercom rack-mount appliances die qua adviesprijs in de buurt komen van de Firebox M270. Door het gebrek aan sterke concurrentie werd in veel gevallen echter gekozen voor een model met een vergelijkbare prijs als de WatchGuard Firebox M370.

  • De M270 biedt met 1,2 Gbps de hoogste doorvoer van onversleuteld verkeer bij volledig gebruik van UTM-diensten. De appliance scoort minstens 28 procent beter dan concurrerende producten.
  • De M270 inspecteert versleuteld verkeer bij volledig gebruik van UTM-diensten het snelste van alle producten. Het verschil met andere appliances is minimaal 11 procent en maximaal 82 procent.

“Uit het Verizon Data Breach Investigation-rapport blijkt 58 procent van de slachtoffers van cyberaanvallen in 2017 kleine bedrijven te zijn”, zegt Brendan Patterson, vicepresident productmanagement bij WatchGuard Technologies. “Goede security is dan ook net zo belangrijk voor het mkb als voor grote bedrijven. Elke organisatie heeft securityoplossingen nodig die de alsmaar groeiende hoeveelheid versleuteld https-verkeer met hoge doorvoersnelheden kunnen verwerken. De M270 maakt geavanceerde bescherming mogelijk voor al onze klanten, ongeacht de grootte van het bedrijf.”