Wibu-Systems levert wachtwoordbeheersysteem voor Siemens PIA Portal

Wibu-Systems levert een voorziening voor het aanmaken van wachtwoorden voor Siemens Totally Integrated Automation (TIA) Portal V41 SP1 of hoger. Het aanvullende beveiligingssysteem is gebaseerd op de wachtwoorden API van Siemens.

De gegevens over technische specificaties van productontwerpen of productiemethoden, opgeslagen via TIA Portal, zijn meestal vertrouwelijk van aard. In projecten waarbij met gevoelige TIA Portal informatie wordt gewerkt, werken mensen in veel gevallen echter in teamverband. Dit maakt het van groot belang adequate toegangscontrole toe te passen om zeker te stellen dat gebruikers alleen die projectgegevens kunnen inzien en wijzigen waartoe zij bevoegd zijn.

Wachtwoordregistratiesysteem

Wibu-Systems heeft op basis van de door Siemens beschikbaar gestelde, open koppelingsfaciliteit (API: Application Program Interface) een wachtwoordregistratiesysteem ontwikkeld. Deze toepassing stroomlijnt de toegangsprocedures tot de opgeslagen kennis, inclusief de toewijzing van rechten om gegevens te wijzigen. Wachtwoorden worden direct via de CodeMeter technologie opgeslagen op beveiligde hardware componenten als USB-dongles (met eventueel flash geheugen), geheugenkaarten (SD, microSD, CF en CFast) en speciale, functiegerichte chips (ASIC’s).

De CodeMeter technologie omvat bedrijfsgebonden versleutelingsmethodieken, die zijn gebaseerd op openbare symetrische en asymetrische encryptiestandaarden zoals AES 256-bit, RSA 2048-bit en ECC. Het systeem is flexibel en maakt het mogelijk zowel de aanmaak als registratie van wachtwoorden af te stemmen op de specificaties van bedrijven en de digitale identiteit van individuele TIA Portal gebruikers. Wachtwoorden kunnen zowel online als offline worden overgedragen.

Wibu-Systems levert wachtwoordbeheersysteem voor Siemens TIA Portal

Meer over
Lees ook
Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1

Hackers breken in bij sociaal netwerk Raptr

Het sociale netwerk Raptr is gekraakt. Hackers hebben gebruikersnaam, e-mailadressen, wachtwoorden en zowel voor- als achternamen weten buit te maken. Het netwerk roept gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Raptr is een sociaal netwerk gericht op gamers. Dennis Fong, CEO van Raptr, schrijft in een blogpost: “Helaas moeten we u informeren dat gebruikersdata van Raptr onlangs zijn gestolen in een cyberaanval die vergeleken kan worden met de hack van high-profile websites en diensten als Xbox Live en Sony’s PlayStation Network.” Gehashte wachtwoorden Alle wachtwoorden die Ra1