Akamai Technologies neemt security specialist Nominium over

Akamai Technologies neemt het Amerikaanse Nominium over, een leverancier van DNS- en security oplossingen voor telecomproviders. Akamai voegt de producten van Nominium aan zijn eigen portfolio met beveiligingsoplossingen en vergroot dankzij de overname zijn bereik onder telecomproviders.

Zowel telecomproviders als andere grote bedrijven zijn steeds vaker doelwit van cybercriminelen die kwetsbaarheden en gaten in hun IT-beveiliging proberen uit te buiten. Door de cybersecurity oplossingen van Nominium te combineren met de security oplossingen van Akamai wil het bedrijf een uitgebreide security aanbod kunnen aanbieden aan deze klanten. De producten zijn ontworpen om security dreigingen als malware, ransomware, phishing en data-exfiltratie te identificeren, blokkeren en mitigeren.

Technologie, technische ondersteuning en sales talent

“Akamai weet hoe kritiek het voor providers en grote bedrijven is om zeker te stellen dat hun online ervaringen voor hun gebruikers veilig, betrouwbaar en snel zijn”, aldus Robert Blumofe, Executive Vice President, Platform & General Manager van de Enterprise and Carrier Division bij Akamai. “Wij zijn van mening dat deze overname een belangrijke investering in onze security capaciteiten is, aangezien Nominium aanvullende technologie, technische ondersteuning en sales talent levert die ons helpen onze carrier partners en hun grootzakelijke klanten beter te bedienen.”

De overname van Nominium door Akamai wordt naar verwachting nog dit kwartaal afgerond.

Lees ook
Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Het Arctic Wolf Platform kan nu geïntegreerd worden nu met Security Service Edge (SSE) oplossingen van Cato Networks, Netskope en Zscaler. Dankzij deze integraties kunnen Arctic Wolf Managed Detection and Response klanten hun SSE-investeringen effectiever inzetten

Proofpoint stelt nieuwe industrienorm voor e-mailsecurity

Proofpoint stelt nieuwe industrienorm voor e-mailsecurity

Proofpoint Inc., kondigt vandaag twee baanbrekende innovaties in de branche aan. Deze herdefiniëren met de meest uitgebreide en effectieve end-to-end-emailsecurity heel de e-mailketen.

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.