Akamai Technologies neemt security specialist Nominium over

Akamai Technologies neemt het Amerikaanse Nominium over, een leverancier van DNS- en security oplossingen voor telecomproviders. Akamai voegt de producten van Nominium aan zijn eigen portfolio met beveiligingsoplossingen en vergroot dankzij de overname zijn bereik onder telecomproviders.

Zowel telecomproviders als andere grote bedrijven zijn steeds vaker doelwit van cybercriminelen die kwetsbaarheden en gaten in hun IT-beveiliging proberen uit te buiten. Door de cybersecurity oplossingen van Nominium te combineren met de security oplossingen van Akamai wil het bedrijf een uitgebreide security aanbod kunnen aanbieden aan deze klanten. De producten zijn ontworpen om security dreigingen als malware, ransomware, phishing en data-exfiltratie te identificeren, blokkeren en mitigeren.

Technologie, technische ondersteuning en sales talent

“Akamai weet hoe kritiek het voor providers en grote bedrijven is om zeker te stellen dat hun online ervaringen voor hun gebruikers veilig, betrouwbaar en snel zijn”, aldus Robert Blumofe, Executive Vice President, Platform & General Manager van de Enterprise and Carrier Division bij Akamai. “Wij zijn van mening dat deze overname een belangrijke investering in onze security capaciteiten is, aangezien Nominium aanvullende technologie, technische ondersteuning en sales talent levert die ons helpen onze carrier partners en hun grootzakelijke klanten beter te bedienen.”

De overname van Nominium door Akamai wordt naar verwachting nog dit kwartaal afgerond.

Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.