ESET vernieuwt Mail Security for Microsoft Exchange Server

ESET lanceert versie 6 van ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server. De oplossing biedt een combinatie van malwarebescherming voor de server, een module tegen spam en uitgebreide scanning van e-mailberichten. ESET Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is compatibel met ESET Remote Administrator 6.

De meest zichtbare vernieuwing in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is een nieuwe gebruikersinterface. Daarnaast is een nieuwe webgebaseerde quarantaineomgeving aan de oplossing toegevoegd voor het beheer van malafide e-mails. Met behulp van deze omgeving kunnen gebruikers tegengehouden e-mails alsnog opvragen.

Mailboxen en databases op lokale systemen

Ook nieuw in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is de Local On-Demand Scan, waarmee beheerders op afroep individuele mailboxen en databases op de lokale systemen van gebruikers doorzoeken. Ook kunnen relevante systeemlogs direct in te kijken.

Daarnaast is de anti-spam- en anti-malware-engine vernieuwd. Deze bevat onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Advanced Memory Scanner - Verbetert de bescherming tegen onherkenbaar gemaakte en/of versleutelde malware;
  • Exploit Blocker - Versterkt vaak misbruikte applicaties zoals webbrowsers, PDF-lezers, e-mailclients en MS Office-onderdelen;
  • Anti-Phishing - Scant de inhoud van e-mailberichten op links en scripts die gebruikers misleiden.

Overige updates

Ook heeft ESET enkele andere zakelijke beveiligingsoplossingen aangescherpt. Het gaat om versie 6.2 van de volgende producten:

  • ESET Remote Administrator - De webgebaseerde console is uitgerust met een optionele tweestapsauthenticatie. Met de oplossing kun je tot tien beheerdersaccounts gratis beheren.
  • ESET File Security for Windows Server - Beheerders kunnen direct data op virtuele Hyper-V opslagmedia scannen, zonder dat daarvoor een compleet nieuwe installatie van een antivirusoplossing voor nodig is. Dat bespaart systeembronnen.
  • ESET Endpoint Antivirus for OS X - Device Control voegt een nieuwe laag van datatoegangsbescherming toe. Deze functionaliteit blokkeert desgewenst toegang tot ongeautoriseerde media als CD's, DVD's en USB's. Beheerders kunnen bovendien regels opstellen voor gebruikersgroepen.
Meer over
Lees ook
Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Cybersecuritybedrijf Proofpoint brengt onderzoek naar buiten over nieuwe activiteit van TA4557. Dit is een financieel gemotiveerde dreigingsactor die bekend staat om het gebruik van lures met sollicitatiethema’s. Ook verspreidt het de More_Eggs backdoor, een strategische loop gemaakt voor het verlengen van de uitvoeringstijd wat de ontwijkingsmoge1

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestd1