ESET vernieuwt Mail Security for Microsoft Exchange Server

ESET lanceert versie 6 van ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server. De oplossing biedt een combinatie van malwarebescherming voor de server, een module tegen spam en uitgebreide scanning van e-mailberichten. ESET Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is compatibel met ESET Remote Administrator 6.

De meest zichtbare vernieuwing in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is een nieuwe gebruikersinterface. Daarnaast is een nieuwe webgebaseerde quarantaineomgeving aan de oplossing toegevoegd voor het beheer van malafide e-mails. Met behulp van deze omgeving kunnen gebruikers tegengehouden e-mails alsnog opvragen.

Mailboxen en databases op lokale systemen

Ook nieuw in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is de Local On-Demand Scan, waarmee beheerders op afroep individuele mailboxen en databases op de lokale systemen van gebruikers doorzoeken. Ook kunnen relevante systeemlogs direct in te kijken.

Daarnaast is de anti-spam- en anti-malware-engine vernieuwd. Deze bevat onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Advanced Memory Scanner - Verbetert de bescherming tegen onherkenbaar gemaakte en/of versleutelde malware;
  • Exploit Blocker - Versterkt vaak misbruikte applicaties zoals webbrowsers, PDF-lezers, e-mailclients en MS Office-onderdelen;
  • Anti-Phishing - Scant de inhoud van e-mailberichten op links en scripts die gebruikers misleiden.

Overige updates

Ook heeft ESET enkele andere zakelijke beveiligingsoplossingen aangescherpt. Het gaat om versie 6.2 van de volgende producten:

  • ESET Remote Administrator - De webgebaseerde console is uitgerust met een optionele tweestapsauthenticatie. Met de oplossing kun je tot tien beheerdersaccounts gratis beheren.
  • ESET File Security for Windows Server - Beheerders kunnen direct data op virtuele Hyper-V opslagmedia scannen, zonder dat daarvoor een compleet nieuwe installatie van een antivirusoplossing voor nodig is. Dat bespaart systeembronnen.
  • ESET Endpoint Antivirus for OS X - Device Control voegt een nieuwe laag van datatoegangsbescherming toe. Deze functionaliteit blokkeert desgewenst toegang tot ongeautoriseerde media als CD's, DVD's en USB's. Beheerders kunnen bovendien regels opstellen voor gebruikersgroepen.
Meer over
Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Venafi maakt de resultaten bekend van een dark web-onderzoek naar ransomware die via kwaadaardige macro's wordt verspreid. Venafi en Forensic Pathways, een specialist in criminele inlichtingen, hebben tussen november 2021 en maart 2022 35 miljoen dark web-URL's geanalyseerd van marktplaatsen en forums, met behulp van de Forensic Pathways Dark Sear1

Ransomwarebesmettingen eerste kwartaal al verdubbeld ten opzichte van 2021

Ransomwarebesmettingen eerste kwartaal al verdubbeld ten opzichte van 2021

Het totale aantal ransomwarebesmettingen was in het eerste kwartaal van dit jaar al verdubbeld ten opzichte van heel 2021. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report. De securityspecialist signaleert daarnaast een groei in Powerscript-aanvallen en kwaadaardige cryptomining.