Gemalto neemt identity management afdeling van 3M over

3M verkoopt de identity management afdeling van zijn Traffic Safety and Security Division aan het digitale beveiligingsbedrijf Gemalto voor 850 miljoen dollar. Het bedrijf stelt dat deze divisie beter gepositioneerd kan worden onder de vlag van een bedrijf dat zich primair op beveiligingsoplossingen richt.

De identity management afdeling van 3M levert onder andere biometrische hardware en software die het mogelijk maakt de identiteit van gebruikers te verifiëren en gebruikers te authenticeren. Daarnaast levert het bedrijf materiaal voor het produceren van zowel fraudebestendige ID-kaarten als toegangsbewijzen en documentlezers. De afdeling bevat ook 3M Cogent, een dochteronderneming van 3M die biometrische oplossingen levert gericht op opsporingsinstanties, grenscontroles en civiele identificatie. Het bedrijfsonderdeel heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 215 miljoen dollar.

De overname moet nog worden goedgekeurd door betrokken autoriteiten. Naar verwachting wordt de overname in de eerste helft van 2017 afgerond. Door de overname treden ongeveer 450 medewerkers van 3M in dienst bij Gemalto.

Lees ook
Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo®, wereldwijd leverancier van oplossingen voor geautomatiseerd beheer van digitale certificaten en de beveiliging van websites, maakt bekend dat het SiteLock overneemt. Dit is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor monitoring en beveiliging van websites. De transactie omvat tevens Patchman, een in Nederland gevestigde leverancier1

ITchannelPRO per direct onderdeel van LuteijnMedia

ITchannelPRO per direct onderdeel van LuteijnMedia

ITchannelPRO is met ingang van 25 maart 2021 volledig onderdeel van LuteijnMedia BV na de faillissementen van uitgeverij Districomm BV en Magenta Communicatie. De activiteiten van deze website en de gedrukte uitgaven voor het ICT-kanaal gaan in ongewijzigde vorm verder. Districomm is op 9 maart 2021 failliet verklaard door de rechtbank van Zutphen.