Heimdal Security opent kantoor in Eindhoven en vergroot footprint in Benelux

Heimdal_Security_400300

Heimdal Security heeft gisteren een kantoor geopend in Nederland en voegt hiermee de Benelux officieel toe aan de footprint. "Het portfolio van Heimdal is een verrijking voor het dienstenpallet van MSP’s, VAR’s, systems integrators en andere IT-dienstverleners”, zegt countrymanager Rik Schoonis.

Het Deense Heimdal Security is een snelgroeiende cyberbeveiligingsprovider met klanten in de hele wereld. De opening van een Nederlands kantoor ondersteunt deze groei ook in de Benelux.

De keuze voor een kantoor is gevallen op Eindhoven omdat het volgens countrymanager Schoonis één van Europa’s meest erkende technologische innovatie hubs is en dat past in de kernwaarden die het bedrijf sinds de oprichting in 2014 borgt. “Heimdal levert continu innovatieve bijdragen in het bestrijden van de trends op het gebied van digitale dreigingen bij klanten”, aldus Schoonis. “Ik kijk er enorm naar uit om de ambities van Heimdal ook in Nederland waar te maken.”

 

Portfolio

Rik Schoonis is 1 oktober aangesteld als country manager voor de Benelux en brengt met zijn kennis en netwerk van de markt, het partnerlandschap en eindgebruikers een schat aan ervaring mee. “Het portfolio van Heimdal is een verrijking voor het dienstenpallet van MSP’s, VAR’s, systems integrators en andere IT-dienstverleners maar past ook goed bij eindgebruikersorganisaties met een eigen IT- en/of securityteam. Het portfolio beantwoordt aan de moderne zakelijke behoeften op het gebied van cybersecurity en stelt de organisaties in staat hun bedrijfscontinuïteit en beveiliging te automatiseren en optimaliseren.”

Geavanceerde cyberbeveiliging

Heimdal streeft er continu naar om de nieuwste technologieën te bieden voor geavanceerde cyberbeveiliging in een uniform en gebruiksvriendelijk pakket. “Maar bovenal is Heimdal menselijk en we spreken de taal van klanten”, zegt Schoonis. “Cybersecurity kan al ingewikkeld genoeg zijn en daarom zijn wij van mening dat onze klanten de beste technologieën moeten krijgen zonder concessies. Cybersecurity kan voor bedrijven een steeds gecompliceerdere last worden, vooral naarmate organisaties groeien of ad hoc moeten anticiperen op omstandigheden en flexibel dienen om te gaan met bestaande processen.”

Predictive DNS-beveiliging

Het portfolio van Heimdal is gebouwd om vlaggenschip DNS-beveiligingsoplossing DarkLayer GUARD dat inmiddels is geëvolueerd tot de proactieve intelligente Predictive DNS-oplossing. Het biedt volledige DNS-bescherming, met daarnaast krachtige HIPS/HIDS- en IOA/IOC-mogelijkheden.

Geautomatiseerde patching

Heimdal heeft diensten ontwikkeld die 3rd party softwarepatching en assetmanagement geautomatiseerd kunnen uitvoeren. De oplossingen vereenvoudigen de installatie van updates en patches, ongeacht de locatie van het eindpunt. Problemen met patching en installaties behoren hiermee tot het verleden. Het biedt hierdoor ook compliance, kwetsbaarheid en Software Asset Management.

Privileged Access Management

Een relatief nieuwe toevoeging aan het assortiment van Heimdal is Privileged Access Management. Deze PAM-oplossing is de enige op de markt die gebruikers een gecentraliseerd en uniform overzicht geeft van alle activiteiten van endpoints, logboeken traceert voor een volledige audit en automatisch de-escaleert bij infecties.

Meer over
Lees ook
Luchtvaart behandelt security zoals andere sectoren

Luchtvaart behandelt security zoals andere sectoren

Cybersecurity brengt risico's met zich mee. En sommige risico's kan je niet elimineren of indijken, die moet je gewoon accepteren. Zo klinkt het op de gemiddelde werkvloer. En sinds de voorbije week weten: ook in de luchtvaart. Het lijkt verrassend, gezien de mogelijk spectaculaire gevolgen van een geslaagde cybermisdaad, maar toch is het zo: in d1

Draadloze netwerk is meest kwetsbare deel van IT-infrastructuur

Draadloze netwerk is meest kwetsbare deel van IT-infrastructuur

Het draadloze netwerk is volgens IT-beslissers het meest kwetsbare onderdeel van hun IT-infrastructuur. Volgens bijna de helft (49%) van de deelnemers aan het onderzoek staan draadloze netwerken het meest bloot aan beveiligingsrisico’s, terwijl maar 29% van hen het bedrijfsnetwerk zelf het meest kwetsbaar vindt. Dat het draadloze netwerk gezien wo1

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

Tijdens het International Cyber Security Strategy (ICSS) Congres in Leuven gunde Roberto Tavano, security expert bij Unisys, het aanwezige publiek een inkijk in de resultaten van een onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU). Opvallendste conclusie: België scoort bijzonder matig in dit onderzoek: Europees zijn ze slechts 22ste e1