IBM lanceert mainframe met extra beveiliging tegen cyberaanvallen

IBM lanceert de z13s-mainframe. De z13s voegt ten opzichte van haar voorganger nieuwe beveiligingsaspecten toe om een veiligere end-to-end hybride cloudomgeving te realiseren. De z13s bevat onder meer ingebouwde cryptografische co-processoren die data twee keer zo snel versleutelen als andere mid-range systemen, zonder daarbij in te boeten aan performance.

ibm-z13-mainframe Met het nieuwe mainframe biedt IBM een antwoord op het toenemende aantal cyberaanvallen waar organisaties mee geconfronteerd worden. Wereldwijd kreeg vier op de vijf bedrijven het afgelopen jaar te maken met cybercrime. Nu organisaties massaal overstappen naar hybride cloudomgevingen is de behoefte aan mainframes die gewapend zijn tegen cyberaanvallen groter dan ooit. Volgens marktonderzoek van IDC zal 80 procent tegen 2017 van de bedrijven werken in een hybride cloudomgeving.

Belangrijke nieuwe features van het z13s-systeem zijn:

  • Nieuwe en snellere versleutelingstechnologie laat gebruikers toe om beveiligingsniveaus te verhogen zonder dat de responstijd en doorvoersnelheid in het geding raakt.
  • Meer geheugen en snelheid: de nieuwe z13s bevat tot 4 TB geheugen - 8 keer meer dan vorige single-frame mainframes.
  • Multi-factor authenticatie: voor het eerst verplicht het systeem gebruikers om zich twee keer te identificeren om toegang krijgen (Multi-factor Authentication – MFA).
  • Integratie met IBM’s beveiligingssoftware Security Identity Governance and Intelligence helpt dataverlies voorkomen door het beheren en controleren van systeemtoegang. Q-Radar en Identity governance maken gebruik van realtime alerts om cyberaanvallen te identificeren.
Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1