Kim Dotcom’s Mega lanceert chatdienst met end-to-end-encryptie

mega

Mega, het bedrijf van MegaUpload-oprichter Kim Dotcom, lanceert de beveiligde chatdienst MegaChat. MegaChat is voorzien van end-to-end-encryptie, wat moet voorkomen dat gebruikers afgeluisterd kunnen worden.

MegaChat is op dit moment als beta-versie beschikbaar. De dienst kan op dit moment alleen gebruikt worden via een webbrowser. Wie de dienst wilt gebruiken moet geregistreerd zijn bij de clouddienst Mega. Zowel Mega als MegaChat zijn voortaan ondergebracht op het domein mega.nz.

Communicatie volledig versleuteld versturen

Security staat in MegaChat centraal. Alle chatsessies worden in de dienst voorzien van end-to-end-encryptie, wat betekent dat de communicatie vanaf verzender tot ontvanger volledig versleuteld is. Alleen deze partijen kunnen de data lezen, wat betekent dat ook Mega geen inzicht heeft in de data.

Dotcom meldt op Twitter dat in het eerste uur na de lancering van de beta-versie al een half miljoen versleutelde gesprekken hebben plaatsgevonden. De dienst lijkt dan ook te kunnen rekenen op de nodige interesse van gebruikers.

Meer over
Lees ook
Encryptie is bezig aan een stevige opmars

Encryptie is bezig aan een stevige opmars

Encryptie, het versleutelen van informatie om deze onleesbaar te maken voor onbevoegden, wordt steeds belangrijker nu er veel meer aandacht is voor dataveiligheid en privacy dankzij onthullingen over de afluisterpraktijken van veiligheidsdiensten en de grote data hacks die in het nieuws komen. Denk aan de recent uitgekomen hack van 2G-simkaarten b1

EFF: ’Zet techbedrijven onder druk zich tegen massacontrole te verzetten’

EFF: ’Zet techbedrijven onder druk zich tegen massacontrole te verzetten’

Technologiebedrijven zouden onder druk moeten worden gezet zich actief te verzetten tegen NSA-controle. Ook zou een internationale beweging moeten worden opgezet om het toepassen van encryptie door consumenten te stimuleren. Het gebruik van beveiligde communicatiemiddelen moet worden aangemoedigd. Dit staat in het plan dat de Amerikaanse burgerrec1