Litouws bedrijf host 90% van de Steam-phishingsites

phishing

Een Litouwse hosters blijkt verantwoordelijk te zijn voor maar liefst 90% van alle phishingsites gericht op Steam-gebruikers. Het gaat om Hostinger.

Dit stelt beveiligingsbedrijf Netcraft, in maart 1.400 links naar phishinglinks gericht op Steam-gebruikers voorbij zag komen. De links verwezen in totaal naar 331 verschillende phishingsites, waarvan 90% wordt gehost bij Hostinger.

Hostinger is volgens Paul Mutton van Netcraft zo populair onder cybercriminelen doordat het bedrijf op gratis sites van klanten geen advertenties toont, in tegenstelling tot veel concurrenten. Daarnaast wordt PHP ondersteund, iets wat voor bijna alle phishingkits noodzakelijk is.

Lees ook
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter

Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter

Beveiligingsonderzoekers van Mimecast hebben een nieuwe phishingcampagne ontdekt die gericht is op Twitter-gebruikers. In de phishingmails worden gebruikers zogenaamd geïnformeerd over het nieuwe betaalde abonnement waarmee zij een blauw vinkje achter hun naam kunnen krijgen. In werkelijkheid is dit een poging om persoonlijke gegevens te stelen.

Het creëren van de juiste gewoontes is essentieel voor online veiligheid

Het creëren van de juiste gewoontes is essentieel voor online veiligheid

Voor veel mensen klinkt cybersecurity als een ver-van-mijn-bed-show en wordt het vaak beschouwd als de verantwoordelijkheid van beveiligingsteams. Maar aanvallers houden zich niet aan deze rolverdeling. Ze vallen mensen op elke afdeling en op elk niveau aan die toegang hebben tot gevoelige data, vaak zelfs voordat beveiligingsteams tijd hebben om1

Phishingmails over apenpokkenvirus in omloop

Phishingmails over apenpokkenvirus in omloop

Cybercriminelen versturen phishingmails over het apenpokkenvirus aan bedrijven. In de e-mails staat dat de medewerkers een training over de voorzorgsmaatregelen tegen het virus moeten doorlopen. Het gaat om een wereldwijde phishingcampagne, zo waarschuwt cyberbeveiliger Mimecast.