Litouws bedrijf host 90% van de Steam-phishingsites

phishing

Een Litouwse hosters blijkt verantwoordelijk te zijn voor maar liefst 90% van alle phishingsites gericht op Steam-gebruikers. Het gaat om Hostinger.

Dit stelt beveiligingsbedrijf Netcraft, in maart 1.400 links naar phishinglinks gericht op Steam-gebruikers voorbij zag komen. De links verwezen in totaal naar 331 verschillende phishingsites, waarvan 90% wordt gehost bij Hostinger.

Hostinger is volgens Paul Mutton van Netcraft zo populair onder cybercriminelen doordat het bedrijf op gratis sites van klanten geen advertenties toont, in tegenstelling tot veel concurrenten. Daarnaast wordt PHP ondersteund, iets wat voor bijna alle phishingkits noodzakelijk is.

Lees ook
Jongeren zijn extra kwetsbaar voor phishing

Jongeren zijn extra kwetsbaar voor phishing

Nederlandse jongeren en jongvolwassenen worden bovengemiddeld vaak slachtoffer van phishing. Ze trappen vaker in phishingmails en lopen hierbij ook vaker financiële schade op. Tegelijkertijd onderschatten jongeren de kans dat zij slachtoffer worden van bijvoorbeeld identiteitsfraude en gegevensverlies door een datalek. Dat blijkt uit een grootscha1

Laat criminelen er niet vandoor gaan met het geld en de gegevens van klanten

Laat criminelen er niet vandoor gaan met het geld en de gegevens van klanten

Met Black Friday, Sinterklaas en Kerstmis in aantocht zal binnenkort iedereen weer op jacht zijn naar de beste koopjes. Volgens onderzoek van Thuiswinkel.org zullen de feestdagen van 2021 een recordjaar betekenen voor de (digitale) retail. In al deze opwinding is het eenvoudig om de basisprincipes van online beveiliging te vergeten. Hierdoor kunne1

Mimecast: 1 op 7 Nederlanders lijdt financiële schade door phishing

Mimecast: 1 op 7 Nederlanders lijdt financiële schade door phishing

Bedrijven moeten hun klanten beschermen tegen phishingmails en malafide websites. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders, zo blijkt uit de Monitor Phishing en Merkvertrouwen 2021 van cyberbeveiliger Mimecast.