Nedap en AET Europe combineren elektronische identiteitsproducten en AEOS deurcontrollers

Nedap en AET Europe gaan een strategisch samenwerkingsverband aan om end-to-end beveiliging met Nedap’s toegangscontrole platform AEOS aan te bieden. Hierbij worden de elektronische identiteitsproducten van AET opgenomen in AEOS deurcontrollers, waardoor deze bescherming biedt tegen zowel fysieke als digitale dreigingen.

nedap ICT- en fysieke beveiliging zijn gescheiden werelden. Elk hebben ze een eigen kijk op dreigingen voor systemen, waarbij aet ze verschillende regels en richtlijnen volgen om systemen te beschermen. “Dit baart zorgen”, legt Albert Dercksen, hoofd R&D bij Nedap uit. Dercksen stelt dat moderne toegangscontrolesystemen in feit ICT-systemen zijn die zijn op bedrijfsnetwerken. Methoden voor sterke authentificatie en beveiligde communicatie die al langer als “best practice” worden toegepast in ICT beveiliging moeten ook op fysieke beveiligingssystemen worden toegepast. Nedap en AET Europe combineren daarom digitaal certificaat management en kaartsleutel management uit logische en fysieke toegangscontrole in de end-to-end oplossing combineren in één systeem.

Vanuit verschillende achtergronden naar beveiliging kijken

AET en Nedap werkten eerder samen in diverse defensieprojecten in Europa. De bedrijven kijken vanuit verschillende achtergronden naar beveiliging, maar hanteren hierbij een gedeelde visie op wat “high security” moet zijn. “Europese nationale overheden zijn veeleisende instellingen die als onderdeel van de vitale infrastructuur van een land de lat in termen van beveiliging hoog leggen.” vertelt Reinoud Weijman, Managing Director van AET. “Met onze samenwerking helpen we deze instellingen te voldoen aan de hoogste beveiligingseisen voor zowel fysieke als digitale objecten.”

De gezamenlijke end-to-end oplossing voldoet aan verschillende beveiligingseisen, ontwikkeld in diverse Europese landen. Door kaartsleutels beveiligd op te slaan voldoet de oplossing bijvoorbeeld aan de eisen uit het Nederlandse Rijkspasprogramma, bedoeld voor fysieke toegang tot overheidsgebouwen. In Frankrijk heeft de oplossing de CSPN certificering van het Franse Agentschap voor informatiebeveiliging doorstaan. Deze certificering verschaft bedrijven binnen de vitale infrastructuur de zekerheid dat de oplossing getest is en bewezen werkt.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1