Onderzoek: Europese organisaties kiezen steeds vaker voor managed security services

2112-state-of-europe-managed-services

Uit onderzoek van Barracuda onder 102 channelorganisaties in België, Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, het VK en Zweden blijkt dat organisaties steeds vaker kiezen voor managed security services. De belangrijkste redenen zijn de vrees voor een cyberaanval en nieuwe Europese wetgeving.

De toenemende cyberrisico’s en de potentiële schade die een dergelijke aanval kan aanrichten, zorgen ervoor dat meer bedrijven overwegen om op dit gebied samen te werken met een MSP. Andere factoren zijn nieuwe Europese wetgeving (GDPR) en het toenemende tekort aan securityspecialisten.

Deze groeiende securityvraag betekent dat er voor managed services providers enorme kansen liggen. Ruim driekwart van de ondervraagde channelpartners meldt dat managed services in 2016 de belangrijkste groeifactor voor hun organisatie was. Een op de vijf Europese solution providers biedt op dit moment een vorm van managed security services aan. Nog eens een kwart is van plan om de komende 12 maanden security services toe te voegen aan hun portfolio, terwijl 37 procent momenteel een uitbreiding met security services overweegt.

De meeste MSPs met security in hun portfolio bieden firewall management, data loss prevention (DLP) en endpoint security services. Deze diensten voorzien slechts in de basisbehoeften van de strikte nieuwe Europese wetten rond databescherming. Op dit moment bieden nog weinig MSPs meer geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals diensten op het gebied van vulnerability management, encryptie en security information and event management (SIEM).

Met andere woorden: slechts een klein aantal MSPs biedt een compleet porfolio aan securitytechnologieën. De meeste schijnen slechts individuele oplossingen te bieden die niet optimaal aansluiten op hun overige managed services of productaanbod. Dit zijn ook voornamelijk oplossingen die alleen voorzien in de meest directe behoeften. Het lijkt erop dat MSPs er niet erg op gebrand zijn om end-to-end security services te bieden, met een breed scala aan technologieën. Dit is een gemiste kans.

Meer over
Lees ook
Verizon Mobile Security Index 2022: werken op afstand leidt tot een sterke toename van cybercriminaliteit

Verizon Mobile Security Index 2022: werken op afstand leidt tot een sterke toename van cybercriminaliteit

De traditionele 9-tot-5-werkdag op kantoor is verleden tijd. In plaats daarvan wordt in de huidige wereld van hybride werken verwacht dat men 'altijd aan staat'. Nu mensen steeds meer uren werken vanaf allerlei locaties en apparaten, worden bedrijven steeds kwetsbaarder voor cyberaanvallen. De Verizon Mobile Security Index (MSI) 2022 laat zien dat1

Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

Venafi, gespecialiseerd in het beschermen van machine-identiteiten, heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder ruim 1.000 IT-ers en ontwikkelaars, naar de uitdagingen bij het beveiligen van softwareontwikkeling

Proofpoint Human Factor-rapport over het huidige dreigingslandschap

Proofpoint Human Factor-rapport over het huidige dreigingslandschap

Proofpoint presenteert zijn jaarlijkse Human Factor-rapport. Hierin zijn de drie belangrijkste aspecten van gebruikersrisico's (kwetsbaarheid, aanvallen en privileges) uitvoerig geanalyseerd. Daarnaast beschrijft het rapport hoe de gebeurtenissen van 2020 het huidige dreigingslandschap hebben veranderd