Onderzoek: Europese organisaties kiezen steeds vaker voor managed security services

2112-state-of-europe-managed-services

Uit onderzoek van Barracuda onder 102 channelorganisaties in België, Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, het VK en Zweden blijkt dat organisaties steeds vaker kiezen voor managed security services. De belangrijkste redenen zijn de vrees voor een cyberaanval en nieuwe Europese wetgeving.

De toenemende cyberrisico’s en de potentiële schade die een dergelijke aanval kan aanrichten, zorgen ervoor dat meer bedrijven overwegen om op dit gebied samen te werken met een MSP. Andere factoren zijn nieuwe Europese wetgeving (GDPR) en het toenemende tekort aan securityspecialisten.

Deze groeiende securityvraag betekent dat er voor managed services providers enorme kansen liggen. Ruim driekwart van de ondervraagde channelpartners meldt dat managed services in 2016 de belangrijkste groeifactor voor hun organisatie was. Een op de vijf Europese solution providers biedt op dit moment een vorm van managed security services aan. Nog eens een kwart is van plan om de komende 12 maanden security services toe te voegen aan hun portfolio, terwijl 37 procent momenteel een uitbreiding met security services overweegt.

De meeste MSPs met security in hun portfolio bieden firewall management, data loss prevention (DLP) en endpoint security services. Deze diensten voorzien slechts in de basisbehoeften van de strikte nieuwe Europese wetten rond databescherming. Op dit moment bieden nog weinig MSPs meer geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals diensten op het gebied van vulnerability management, encryptie en security information and event management (SIEM).

Met andere woorden: slechts een klein aantal MSPs biedt een compleet porfolio aan securitytechnologieën. De meeste schijnen slechts individuele oplossingen te bieden die niet optimaal aansluiten op hun overige managed services of productaanbod. Dit zijn ook voornamelijk oplossingen die alleen voorzien in de meest directe behoeften. Het lijkt erop dat MSPs er niet erg op gebrand zijn om end-to-end security services te bieden, met een breed scala aan technologieën. Dit is een gemiste kans.

Meer over
Lees ook
Onderzoek Fortinet: Multicloud is de norm, 76% gebruikt meerdere cloud providers

Onderzoek Fortinet: Multicloud is de norm, 76% gebruikt meerdere cloud providers

Securityleverencier Fortinet heeft het 2021 Cloud Security Report gepubliceerd. Hierin wordt in kaart gebracht hoe ruim 500 cybersecurity-professionals (van CIO’s tot IT-managers en medewerkers van security-teams) omgaan met cyberbedreigingen die het op de cloud hebben gemunt, de manier waarop zij de cloud gebruiken en de best practices waaraan zi1

Proofpoint Voice of the CISO 2021-rapport: twee op de drie CISO's niet voorbereid op cyberaanvallen

Proofpoint Voice of the CISO 2021-rapport: twee op de drie CISO's niet voorbereid op cyberaanvallen

Proofpoint, publiceert zijn allereerste Voice of the CISO-rapport. In dit rapport worden de belangrijkste uitdagingen belicht waarmee Chief Information Security Officers (CISO's) in de afgelopen twaalf maanden te maken hebben gekregen. 66% van de CISO's wereldwijd vindt dat hun organisatie niet voldoende is voorbereid op een cyberaanval.

Mimecast: Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware

Mimecast: Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware

De politie registreerde in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 3800 gevallen van cybercrime, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Maar het werkelijke aantal incidenten ligt nog een stuk hoger, blijkt uit een onderzoek onder IT- en securityprofessionals in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast . Zo was ruim de helft (1