Proofpoint: Cybercriminelen misbruiken Microsoft- en Google-platforms om miljoenen schadelijke berichten te hosten en te verzenden

proofpoint

Organisaties over de hele wereld hebben in recordaantallen gebruikgemaakt van tools in de cloud, en aanvallers zijn snel gevolgd. In de afgelopen maanden heeft Proofpoint een toename waargenomen van cybercriminelen die misbruik maken van de populaire infrastructuur van Microsoft en Google om bedreigingen te hosten en te verzenden via Office 365, Azure, OneDrive, SharePoint, G-Suite en Firebase-opslag.

Recent onderzoek van Proofpoint toont aan dat aanvallers zowel Microsoft- als Google-infrastructuur gebruiken om kwaadaardige berichten te verspreiden. Verder mensen als doelwit te nemen terwijl ze gebruikmaken van populaire cloud-samenwerkingstools - met name in de voortdurende omgevingen voor thuiswerken en werken op afstand.

Recent onderzoek van Proofpoint toont aan dat aanvallers zowel Microsoft- als Google-infrastructuur gebruiken om kwaadaardige berichten te verspreiden. Ze nemen ook mensen op de korrel die gebruikmaken van populaire cloud collaboration tools. Omdat ransomware vaker voorkomt en de toeleveringsketen en cloudaccounts aangevallen worden, moet geavanceerde, mensgerichte e-mailbeveiliging een topprioriteit blijven voor beveiligingsteams.

Lees ook
Politiediensten halen LockBit infra offline

Politiediensten halen LockBit infra offline

Op 20 februari 2024 hebben Europol, de Nederlandse Politie en politiediensten uit tien landen met een grote verstoringsactie 34 servers uit de lucht gehaald van de ransomware groepering LockBit.

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

Proofpoint onderzoekers stellen de terugkeer van TA866 in een grootschalige e-mailcampagne vast. TA866 was negen maanden afwezig. Op 11 januari 2024 blokkeerde Proofpoint een grootschalige campagne van enkele duizenden e-mails gericht op Noord-Amerika.

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.