Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

cryptshare

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshareexpert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling van Cryptshare.

Criminelen misbruiken op grote schaal vertrouwde communicatiemiddelen zoals e-mail om bedrijven op te lichten. Deze situatie is verder verergerd door de coronapandemie en het advies om thuis te werken. Daardoor zijn organisaties nog afhankelijker van digitale communicatie. Het is daarom belangrijker dan ooit dat bedrijven veilig online informatie kunnen uitwisselen. Hiervoor moeten zij zekerheid hebben over de identiteit van medewerkers, klanten, leveranciers en ketenpartners.
 

Versleuteling en identificatie

 
Met de samenwerking willen Signicat en Cryptshare hier verandering in brengen. Inmiddels zijn de bedrijven gestart met de ontwikkeling van een gezamenlijke oplossing. Daarin worden verschillende facetten meegenomen. Denk hierbij aan veiligheid, vertrouwelijkheid en traceerbaarheid, maar ook compliance met wet- en regelgeving zoals de Europese verordening eIDAS. Optimaal gebruiksgemak voor de eindgebruiker is eveneens een belangrijk uitgangspunt. Signicat en Cryptshare zien diverse toepassingen, zowel in de B2C- als de B2B-markt.
 
“Het vaststellen van digitale identiteiten is een cruciaal onderdeel van veilige digitale communicatie”, zegt Thijs Vink, General Manager van Signicat Benelux en Duitsland. “Deze samenwerking met Cryptshare, een autoriteit op het gebied van veilige gegevensuitwisseling, is dan ook een logische stap voor Signicat. Onze technologieën zijn complementair en onze klanten staan uiteindelijk voor dezelfde uitdagingen rondom informatiebeveiliging. We kijken ernaar uit om samen met Cryptshare nieuw marktpotentieel te benutten.”
 
De beveiliging van e-mail is door deze samenwerking niet langer afhankelijk van waarvandaan de e-mail beveiligd wordt verstuurd. Met de koppeling van Signicat en Cryptshare is het mogelijk om de authenticatie te baseren op een elektronische identiteit (eID) zoals DigiD, iDIN of eHerkenning in Nederland en andere eID’s in het buitenland. Hiermee wordt de eenvoud van zowel het versturen als het ontvangen van een beveiligde e-mail sterk verbeterd”, aldus Lucien Barink, General Manager Benelux van Cryptshare.
 
De gezamenlijke oplossing van Signicat en Cryptshare is naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 beschikbaar.
Lees ook
Auth0 WebAuthn Passwordless biedt nieuwe niveaus van gemak en beveiliging voor moderne authenticatie

Auth0 WebAuthn Passwordless biedt nieuwe niveaus van gemak en beveiliging voor moderne authenticatie

Auth0 lanceert Auth0 WebAuthn Passwordless, een authenticatiefunctie waarmee eindgebruikers naadloos kunnen inloggen met een biometrische identificatiecode, zoals gezichtsherkenning of een vingerafdruk, als een praktisch en veilig alternatief voor een traditioneel wachtwoord

Passwordless oplossingen verhelpen pijnpunten van MFA

Passwordless oplossingen verhelpen pijnpunten van MFA

Wachtwoorden gebruiken is vragen om problemen. Bijna elke dag is er in het nieuws wel een verhaal te lezen over hoe wachtwoorden gehackt, gelekt, gephisht of gestolen zijn. Dit probleem is niet iets van de laaste tijd, maar bestaat al jaren. Omdat het gebruik van alleen wachtwoorden ontoereikend is voor het beveiligen van online accounts, zoeken security-teams...

Signicat kondigt overname Encap Security aan

Signicat kondigt overname Encap Security aan

Identityspecialist Signicat neemt Encap Security over van AllClear ID. Encap Security is gespecialiseerd in Strong Customer Authentication (SCA) in de volledige klantcyclus. Het bedrijf biedt onder meer een gebruiksvriendelijke mobiele authenticatie-app. Door de overname verstevigt Signicat zijn marktpositie als expert in digitale identificatie en authenticatie.