Tool van ENISA vereenvoudigt melden van datalekken

Het European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) stelt samen met de Duitse privacytoezichthouder een gratis tool beschikbaar die het melden van datalekken die betrekking hebben op persoonsgegevens moet vereenvoudigen. Via de tool kunnen bedrijven, overheidsinstellingen en andere partijen eenvoudig het datalek melden bij hun nationale privacytoezichthouder.

ENISA stelt dat de tool geschikt is voor het melden van alle soorten datalekken. Ook is de tool geschikt voor alle zakelijke sectoren, zowel private als publieke sectoren. De tool beoordeelt datalekken op basis van de informatie die wordt ingevoerd en geeft nationale privacytoezichthouder direct een beeld van de ernst van het datalek.

De tool is gratis beschikbaar voor alle geïnteresseerde partijen. De tool kan uitsluitend via e-mail worden aangevraagd bij ENISA. Meer informatie is beschikbaar op de website van ENISA.

Meer over
Lees ook
NGI deelt concrete alternatieven voor instant messaging

NGI deelt concrete alternatieven voor instant messaging

Sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie realiseren we ons allemaal hoe belangrijk het is over de juiste communicatietools te beschikken om contact met elkaar te blijven houden. Nu we ons steeds meer bewust worden van onze privacyrechten en hier meer waarde aan hechten, letten we echter ook meer op de gebruiksvoorwaarden

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, waarschuwt vandaag dat uit eigen onderzoek naar recente trends in cyberaanvallen en bestaande bedrijfspraktijken is gebleken dat organisaties overal ter wereld momenteel te maken hebben met een bedreiging van de privacy en beveiliging van gegevens

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

Watchguard Technologies luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af.