Toolkit om ransomware te bouwen gratis online beschikbaar

malware

Cybercriminelen hebben een nieuw verdienmodel verzonnen. Op internet wordt een toolkit gratis aangeboden waarmee ransomware kan worden gebouwd. Wie gebruikt maakt van de toolkit staat automatisch 20% van het losgeld dat met de ransomware wordt binnengehaald af aan de makers.

De ‘Tox kit’, zoals de toolkit wordt genoemd, is ontdekt door Intel Security. De toolkit is gratis beschikbaar voor gebruikers die zich op de website van de tool registreren. De ‘Tox kit’ maakt gebruik van het Tor netwerk om de identiteit van gebruikers en de makers af te schermen.

De beheerders van de tool houden de controle over de ransomware stevig in handen. Zo wordt het losgeld door slachtoffers automatisch overgeschreven naar een Bitcoin adres van de makers. Gebruikers van de ransomware kunnen hun aandeel opvragen door een eigen Bitcoin adres op te geven in hun account op de website van Tox.

 
Lees ook
Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Cybersecuritybedrijf Proofpoint brengt onderzoek naar buiten over nieuwe activiteit van TA4557. Dit is een financieel gemotiveerde dreigingsactor die bekend staat om het gebruik van lures met sollicitatiethema’s. Ook verspreidt het de More_Eggs backdoor, een strategische loop gemaakt voor het verlengen van de uitvoeringstijd wat de ontwijkingsmoge1

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestd1

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.