Flowmon en F5 pakken samen DDoS-aanvallen aan

Flowmon DDoS Defender kan voortaan worden geïntegreerd met de F5 datacenter firewall. Met deze integratie willen Flowman en F5 internet service providers helpen hun infrastructuur effectiever te beveiligen tegen DDoS-aanvallen.

flowmon-networks Denial of service aanvallen (DoS en DDoS) behoren nog steeds tot de grootste cyberdreigingen voor bedrijven en overheden. Flowmon f5  DDoS Defender gebruikt geavanceerde analysefuncties om volumineuze aanvallen te detecteren. Op basis van de netwerkverkeerstatistieken van het bedrijf is het mogelijk om met een interval van 30 seconden aanvallen te detecteren en tegen te houden.

Anti-DDoS wasstraatservice

De gezamenlijke oplossing van Flowmon en F5 kan ook worden gecombineerd met de outsourcingservice F5 Silverline. Daardoor wordt de verbinding van een ISP edge router naar het Internet niet overbelast met dataverzoeken. Silverline is een externe anti-DDoS wasstraatservice, waarbij security experts in een SOC (Security Operations Center) proactief aanvallen tegen Silverline-klanten monitoren.

DDoS-aanvallen worden zowel intensiever als complexer. Zoals de onlangs uitgevoerde zware aanval op het bedrijf Dyn. Vaak zijn het echter slechts aanvallen van zo’n 10 Gbps, als afleider voor gelijktijdige megabit-aanvallen op applicaties die toegang geven tot waardevolle informatie. Voor de lancering van aanvallen gebruiken criminelen meestal een netwerk van geïnfecteerde apparatuur (botnets), die steeds vaker bestaan uit IoT-apparaten zoals IP-camera’s.

Bypass oplossing

“Onze bypass oplossing (IPFIX/NetFlow) biedt ISP’s de mogelijkheid DDoS-aanvallen snel te ontdekken op basis van netwerkverkeersanalyses”, zegt Frank Dupker, Vice President Sales EMEA bij Flowmon Networks. “DDoS Defender biedt aanvullend tevens de mogelijkheid al het ongewenste verkeer om te leiden naar de anti-DDoS oplossing AFM van F5.”

Meer over
Lees ook
Gemiddelde piekcapaciteit van DDoS-aanvallen met 26% gestegen

Gemiddelde piekcapaciteit van DDoS-aanvallen met 26% gestegen

De gemiddelde Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval had in het eerste kwartaal van 2017 een capaciteit van 14,1 Gigabits per seconde (Gbps). Dit is een stijging van 26% ten opzichte van Q4 2016. Bij 57% van de aanvallen werden meerdere soorten cyberaanvallen gecombineerd. Dit blijkt uit het Q1 DDoS Trends Report van Verisign. De totale hoev1

Een DDoS-aanval opzetten kost gemiddeld slechts €6,50 per uur

Een DDoS-aanval opzetten kost gemiddeld slechts €6,50 per uur

Een DDoS-aanval opzetten kost gemiddeld slechts $7 of zo’n €6,50 per uur. Dit terwijl een bedrijf dat doelwit wordt van een DDoS-aanval al snel duizenden, zo niet miljoenen euro’s verlies lijdt. Tot deze zorgwekkende conclusie komt beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab, dat DDoS-diensten die verkrijgbaar zijn via de zwarte markt heeft geanalyseerd om1

SIDN Fonds stelt geld beschikbaar voor ontwikkeling DDOS Alerting System

Het aantal grootschalige Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen neemt toe. De Nederlandse Stichting HoneyNED werkt daarom aan het DDOS Alerting System, een systeem dat DDoS-aanvallen detecteert en Internet Service Providers (ISP’s), hosters en andere organisaties hierover inlicht. Het project krijgt financiering vanuit het eveneens Nederlandse SIDN Fonds. Het DDOS Alerting System zet honeypots in om DDoS-reflectieaanvallen te detecteren. Indien een dergelijke aanval wordt gedetecteerd waarschuwt het systeem ISP’s, hosters en andere organisaties over deze lopende aanval. Dit doet het D1